Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 167


Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară la București


Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXI-a ediție, a avut loc, în perioada 31 mai - 3 iunie, la Palatul Cercului Militar Național.

Evenimentul, cu tema BALKAN MILITARY MEDICINE – FUTURE CHALLENGES, a reunit specialiști din domeniul medicinei militare aparținând serviciilor de profil din Albania, Bulgaria, Grecia, România, Serbia și Turcia.

Această manifestare este singura activitate științifică care se adresează întregului personal medico-militar din Ministerul Apărării Naționale (medici, subofițeri sanitari, asistente și studenți ai Institutului Medico- Militar), iar dialogul științific promovat sub egida BMMC contribuie la creșterea vizibilității activității medico-militare din zona Balcanică.

Cu această ocazie, se asigură condițiile pentru îndeplinirea obiectivelor de cooperare bilaterală în domeniul medico-militar privind medicina operațională și interoperabilitatea, atât în context geostrategic, cât și în cadrul parteneriatelor euro-atlantice.

În încheierea lucrărilor BMMC s-a desfășurat cea de-a 39-a întâlnire a președinților și secretarilor birourilor naționale ale țărilor membre, întâlnire în cadrul căreia Serbia își va asuma, pentru anul 2017, președinția organizării celei de-a XXII-a ediții a congresului.

***

Bazele acestei cooperării inter-regionale au fost puse în anul 1995, când România, Grecia și Turcia au resimțit atât nevoia deschiderii unor canalele de dialog în domeniul medico-militar, cât și constituirea unor echipe flexibile, multidisciplinare și care să dețină capabilitățile necesare atât asigurării suportului de specialitate pentru intervențiile în situații de urgență/criză, cât și managementul consecințelor, în astfel de cazuri.


Secția Presă