Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 185


ANUNȚ DE PRESĂ


În cadrul acțiunilor și manifestărilor dedicate comemorării Primului Război Mondial și a celebrării centenarului Marii Uniri, Ministerul Apărării Naționale își propune restaurarea, reabilitarea si conservarea monumentului „Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial” de pe Vârful Caraiman, precum și amenajarea unui spațiu expozițional dedicat evenimentului istoric în cinstea căruia a fost edificat monumentul.

În acest sens, a fost transferat din domeniul public al orașului Bușteni și din administrarea Consiliului Local al orașului Bușteni, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale imobilul „Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial”.

Până în prezent, Ministerul Apărării Naționale a finalizat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), fiind în curs de obținere a autorizațiilor și avizelor necesare conform certificatului de urbanism.

De asemenea, potrivit Planului sectorial al MApN, investiția este prevazută ca inițiativă prioritară a ministerului.

La momentul actual are loc activitatea de elaborare a propunerii de proiect „Restaurare, reabilitare, conservare și amenajare spațiu expozițional Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul Eroilor - Crucea de pe Vârful Caraiman)” pentru obținerea de finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, apelul de proiecte POR/2016/5/5.1. Pentru realizarea acestei activități s-a constituit un grup de lucru intrainstituțional, care include specialiști din diferite structuri ale ministerului, sub coordonarea secretarului general.


Secția Presă