Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 273


Lansarea concursului național PatriotFest


Marți, 11 octombrie, ora 10.00, la Palatul Cercului Militar Național din București, sala Alba Iulia, va avea loc lansarea concursului național PatriotFest.

Pentru prima dată în România, instituțiile din domeniul securității naționale lansează un concurs național de inovare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești.

Competiția, organizată de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center, se adresează inovatorilor români, din țară și din străinătate, care sunt invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele 3 domenii: Securitatea informației, Inteligență articifială și Interfața om-mașină.

Concursul are ca obiective strategice: încurajarea proiectelor de inovare privată și academică prin valorificarea rezultatelor în România, creșterea gradului de transfer a inovării din domeniile privat și academic către securitatea națională, încurajarea talentului inovator prin oferirea de oportunități în România și creșterea gradului de adaptare a inovării private și academice la cerințele securității naționale.

Jurnaliștii acreditați la Ministerul Apărării Naționale care doresc să participe la activitate sunt așteptați la sediul Palatului Cercului Militar Național, situat în strada Constantin Mille nr. 1, sector 1, București.

Accesul se va face între orele 09.20 și 09.55, persoană de contact: Lt.col. Cezar Stroe, tel. 0741 285 301, 0720 448 105.


Secția Presă