Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 97


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Croației la București


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, l-a primit miercuri, 29 martie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Croației la București, Davor Vidič.

În cadrul discuțiilor cu diplomatul croat, ministrul apărării naționale a subliniat necesitatea relansării dialogului politico-militar la nivel înalt între cele două state membre ale NATO și UE, precum și importanța cooperării militare practice la nivelul categoriilor de forțe armate.

Totodată, ministrul Leș a evidențiat relațiile de cooperarea bilaterală la nivel politico-militar în cadrul organizațiilor regionale, precum și între forțele armate române și croate în teatrul de operații din Balcani și la exercițiile multinaționale desfășurate sub egida NATO. De asemenea, a lansat invitația părții croate de a intensifica participarea la exercițiile bilaterale sau în cadru Aliat care au loc pe teritoriul României.

Davor Vidič a reliefat susținerea pentru dezvoltarea colaborării între armatele celor două țări și a exprimat interesul părții croate față de experiența României în ceea ce privește derularea programului de achiziție a avionului multirol F-16. De asemenea, ambasadorul croat a pledat pentru o susținere reciprocă în context regional și internațional, plecând de la obiectivele strategice comune ale celor două state, de creștere a securității și stabilității în vecinătatea imediată.


Secția Presă