Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 118


Ceremonia de deschidere a exercițiului „RESOLUTE CASTLE 17”, la Cincu


Ceremonia de deschidere a exercițiului „Resolute Castle 17” va avea loc vineri, 14 aprilie, de la ora 10.00, la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov.

La exercițiul cu participare internațională, care se va desfășura în perioada 14 aprilie – 30 septembrie, vor participa din partea Forțelor Terestre Române militari din Brigada 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”, sprijiniți cu personal și tehnică din cadrul structurilor de geniu aparținând Diviziilor 2 și 4 Infanterie și Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”. Alături de reprezentanții armatei române se vor instrui, în această perioadă, militari din SUA, reprezentând structuri ale U.S. Army Europe, U.S. Army Reserve Command, Army National Guard și U.S. Navy, precum și din Marea Britanie.

Jurnaliștii interesați de această activitate sunt rugați să confirme participarea pe adresa de e-mail relatii.publice01495@forter.ro. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați la intrarea Centrului, între orele 9.15 și 9.45.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: maior Raț-Bujor Iulian, telefon 0744 375 387.

***

Exercițiul, desfășurat pentru al treilea an consecutiv, are ca scop creșterea nivelului de pregătire al militarilor și capacitatea de răspuns la o posibilă situație de criză, dezvoltarea interoperabilității dintre structurile de geniu din forțele terestre române, americane și britanice, precum și îmbunătățirea infrastructurii Centrului de instruire. Proiectele ce se execută în cadrul exercițiului RESOLUTE CASTLE 17 sunt cuprinse în programul European Reasurance Initiative (ERI).


Secția Presă