Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 221


Ceremonie militară la Mărăști


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, participă joi, 20 iulie, începând cu ora 18.00, la ceremonia militară și religioasă organizată la Mausoleul eroilor români de la Mărăști, județul Vrancea.

Activitatea se desfășoară în contextul „Centenarului Primului Război Mondial”, 2017 fiind declarat „Anul Mărăști, Mărășești, Oituz - 100”, în cadrul căruia M.Ap.N. organizează manifestări culturale, artistice, cu caracter simbolic, precum și alte acțiuni cu tematică specifică.

Mausoleul de la Mărăști a fost ridicat pe locul unde s-a desfășurat lupta dintre armata română și armata germană, la subsolul acestuia fiind amenajate criptele în care sunt depuse osemintele a 5.396 eroi români, ruși și germani din Primul Război Mondial.

Ministerul Apărării Naționale, prin Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, organizează, în perioada următoare, ceremonii militare și religioase dedicate eroilor Primului Război Mondial, astfel:
• vineri, 4 august, la Mausoleul eroilor români de la Soveja, județul Vrancea, începând cu ora 12.00;
• duminică, 6 august, începând cu ora 11.00, la Mausoleul eroilor de la Focșani și la Mausoleul eroilor români de la Mărășești, județul Vrancea, de la ora 18.00;
• sâmbătă, 19 august, de la ora 10.00, în Cimitirul de onoare al eroilor români și străini din comuna Oituz, județul Bacău;
• marți, 22 august, de la ora 11.00, la Monumentul eroinei Ecaterina Teodoroiu din satul Muncelu, comuna Străoane, județul Vrancea.
Ministerul Apărării Naționale îi invită pe cetățeni să asiste la toate activitățile de comemorare a eroilor Primului Război Mondial.


Secția Presă