Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 229


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Regatului Danemarcei la București


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a primit miercuri, 26 iulie, la sediul instituției militare, vizita ambasadorului Regatului Danemarcei la București, Karsten Vagn Nielsen.

În cadrul întrevederii, au fost discutate proiectele de cooperare dintre cele două state pe dimesiunea apărării, cu accent pe identificarea modalităților de extindere la nivel operațional. Ministrul Țuțuianu a evidențiat participarea comună la misiunile aliate, precum și la proiectele multinaționale ale Alianței, inclusiv în cadrul conceptului Smart Defence, lansat la Summitul NATO de la Chicago din mai 2012.

Cei doi oficiali au abordat și aspecte referitoare la evoluțiile situației de securitate în regiunile de interes, contracararea amenințărilor hibride și cooperarea în cadrul NATO și UE. În context, ministrul Adrian Țuțuianu a prezentat progresele naționale cu privire la prezența înaintată adaptată pe flancul estic al Alianței, pe cele trei dimensiuni operaționale.

“Cred cu tărie că soluția pe termen lung o reprezintă consolidarea capacității de apărare și a rezilienței partenerilor NATO, atât la est, cât și la sud, în sprijinul abordării omnidirecționale. Astfel, în ceea ce privește partenerii estici, România sprijină activ eforturile aliate intensificate destinate Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei”, a declarat Adrian Țuțuianu, ministrul apărării.


Secția Presă