Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 291


Exercițiul Resolute Castle 17, la final


Ceremonia de închidere a exercițiului Resolute Castle 17 se va desfășura vineri, 8 septembrie, începând cu ora 9.30, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNII) „Getica”, din Cincu, județul Brașov.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt rugați să confirme până joi, 7 septembrie, ora 16.00, la adresa de e-mail relatii.publice01495@forter.ro, precizând numele, instituția de presă pe care o reprezintă, datele de identificare (serie și număr CI sau pașaport), numărul legitimației de presă, adresa de e-mail și numărul de telefon mobil, precum și numărul de înmatriculare al autovehiculelor. Persoană de contact: locotenent Deniz Olcar, telefon 0749302336.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați vineri, 8 septembrie, între orele 8.30 și 9.00, la intrarea în CNII.

* * *

Aproximativ 450 de militari români au participat la Resolute Castle 17 începând cu luna aprilie a acestui an. Aceștia fac parte din Brigada 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”, dar și din structuri de geniu aparținând Diviziilor 2 și 4 Infanterie, precum și din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”. Instruirea și realizarea proiectelor de infrastructură s-au efectuat în comun cu militari americani din cadrul Brigăzii 926 Geniu a Forțelor Terestre ale SUA, dar și din alte unități ale Forțelor Terestre, Forțelor Navale, Gărzii Naționale ale SUA, rezerviști din cadrul Forțele Terestre ale SUA, precum și militari din cadrul unor structuri de geniu din Marea Britanie.

Exercițiul, desfășurat pentru al treilea an consecutiv, a avut ca scop creșterea nivelului de pregătire al militarilor și capacității de răspuns la o posibilă situație de criză, dezvoltarea interoperabilității dintre structurile de geniu din forțele terestre române, americane și britanice, precum și îmbunătățirea infrastructurii centrului de instruire.

Proiectele ce se execută în cadrul exercițiului Resolute Castle 17 sunt cuprinse în programul European Reasurance Initiative (ERI).


Secția Presă