Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 352


Deschiderea lucrrilor conferinței Zilelor SUUMC, n prezența miniștrilor aprrii naționale și ai sntții


Ministrul aprrii naționale, Mihai Fifor, ministrul sntții, Florian Bodog, și secretarul de stat Nicolae Nasta au participat miercuri, 11 octombrie, la ceremonia de deschidere a lucrrilor Conferinei Zilele Spitalului Universitar de Urgen Militar Central „Dr. Carol Davila”, care a avut loc la Palatul Cercului Militar Național, din București.

”Oricnd Romnia poate s aib nevoie de dumneavoastr n regim de urgen i atunci trebuie s fim pregtii pentru asta. Poate nu este ru s regndim inclusiv zona de nvmnt academic militar. Este nevoie s putem forma din nou ceea ce nseamn medic militar.", a afirmat ministrul aprrii naționale.

De asemenea, ministrul Fifor a accentuat interesul crescut pe medicina operațional și nevoia de a face schimburi de experienț n acest domeniu cu parteneri din țrile Alianței Nord-Atlantice și a artat faptul c a purtat deja discuții cu ambasadori și oficiali ai NATO, urmnd ca, n perioada urmtoare, s fie organizate ntlniri și discuții cu specialiștii aliați.

Totodat, Mihai Fifor a spus celor prezenți c au n conducerea ministerului un partener de ncredere pentru dezvoltarea domeniului medicinei militare.

La rndul su, ministrul sntii, Florian Bodog, a apreciat activitatea personalului spitalului militar și a declarat c este impresionat de modul n care evolueaz SUUMC. ”n patru ani, activitatea de programe de sntate a crescut cu 400 la sut. n momentul de fa, derulai 32 de programe de sntate i dorim s v sprijinim n tot ceea ce v propuneți", a declarat ministrul Bodog.


Secia Pres