Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 354


,,Cadet pentru o zi”


Ministerul Apărării Naționale organizează, în premieră, între 12 și 14 octombrie și 27 și 28 octombrie, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, seria de acțiuni ,,Cadet pentru o zi” în colegiile militare liceale din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova, dar și la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanța.

În cadrul acestui eveniment, elevi selecționați pe bază de voluntariat din instituții civile de învățământ sunt invitații elevilor și studenților militari pentru a se familiariza cu activitățile desfășurate într-o instituție militară de învățământ. Programul zilelor de curs va fi comun - ore la clasă, activități extracurriculare, dar și rapoartele de dimineață și de seară.

”Cadet pentru o zi” își propune să realizeze schimburi de experiență între instituții militare și civile de învățământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele și practici didactice, la valorificarea valențelor formativ-educative ale interacțiunii elevilor din diferite instituții de învățământ, în sprijinul conturării opțiunilor profesionale ale acestora.

Proiectul se va desfășura după următoarele coordonate:

- Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza care, în zilele de 12 și 13 octombrie, va primi vizita a 25 de elevi din clasele a VII-a, însoțiți de trei profesori, de la Școala gimnazială “Matei Basarab”, din Târgoviște. Persoană de contact Grațiela Mihăescu, tel. 0723004003.
- Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia va fi vizitat, în perioada 12-14 octombrie, de 20 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, împreună cu doi profesori, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, din Alba Iulia. Persoană de contact Daniela Filimon, telefon 0744850818.
- Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc va primi vizita, în zilele de 19 și 20 octombrie, a 10 elevi din clasele a VII-a, împreună cu un profesor, de la Școala Gimnazială “Bogdan Vodă”, din Câmpulung Moldovenesc, și a 10 elevi din clasele a VII-a, însoțiți de un profesor, de la Școala Gimnazială nr. 3, din Suceava. Persoană de contact Elena Jora, tel. 0746923563.
- Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova va fi vizitat, în zilele de 27 și 28 octombrie, de 20 de elevi din clasele a VIII-a și de doi profesori de la Colegiul Național “Frații Buzești”, din Craiova. Persoană de contact Ioana-Cristina Lădaru, tel. 0722286247.
- Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanța va fi gazda, între 12 și 14 octombrie, a 20 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, împreună cu doi profesori, de la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, din Brăila. Persoană de contact Mihaela Zabolodni, telefon 0770530560.

În funcție de necesitățile de promovare a profesiei militare identificate de structurile specializate ale M.Ap.N., evenimentul special ,,Cadet pentru o zi” are potențial de extindere în anii următori la toate instituțiile militare de învățământ.


Secția Presă