Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 30


Autoevaluarea activitții Statului Major al Aprrii


n prezența ministrului aprrii naționale, Mihai Fifor, i a șefului Statului Major al Aprrii, generalul Nicolae Ciuc, miercuri, 7 februarie, la sediul MApN, s-a desfșurat autoevaluarea activitții Statului Major al Aprrii pentru anul 2017.

Pe agenda activitții au fost incluse prezentarea strii structurilor din compunerea SMAp, modului de ndeplinire a obiectivelor, problemelor ntmpinate pe parcursul anului trecut, modului de gestionare a acestora, precum i prioritile pentru anul 2018.

Au fost analizate domeniile de responsabilitate din cadrul SMAp - planificarea strategic, dinamica de personal, pregtirea n domeniul managementului crizelor și a situațiilor de urgenț, procesul de recrutare și selecție, instruirea personalului, participarea la misiuni i operații, situația de securitate din zon, nvțmntul militar, programele de nzestrare, planificarea și execuția bugetar, elementele de logistic, comunicaiile i informatica, medicina operațional, standardizarea, protecția forței și cooperarea interinstituțional cu celelalte componentele ale sistemului de aprare i securitate naional.

La finalul autoevalurii, șeful Statului Major al Aprrii a transmis mulțumiri personalului militar și civil din subordine pentru tot efortul depus n anul 2017, concretizat n creșterea capacitții de lupt a armatei, n concordanț cu cerințele planurilor elaborate la nivel național și Aliat.

Totodat, generalul Ciuc a subliniat importanța continurii activitților demarate n anul 2017 și a punctat obiectivele prioritare ale Statului Major al Aprrii pentru anul 2018, printre care a subliniat: continuarea procesului de transformare, reorganizare și adaptare a structurii de forțe, nzestrarea unitților și marilor unitți cu echipamente moderne și interoperabile, dezvoltarea capacitții de acțiune integrat și interinstituțional, transformarea nvțmntului militar, crearea condițiilor pentru susținerea participrii la misiuni și operații, precum și implementarea angajamentelor militare asumate.

Ministrul aprrii naționale, Mihai Fifor, a precizat c “anul 2017 a fost unul bun, cu o alocare bugetar consistent, o provocare pentru toat lumea și un moment la care Armata Romniei a trebuit s demonstreze maturitate privind cheltuirea cu responsabilitate a banului public. mi doresc s readuc n atenție nvțmntul militar, pentru c resursa uman este o prioritate pentru anul 2018. Echipa pe care o conduc la vrful ministerului este unit, profesionist și dedicat Armatei Romniei. Felicitri pentru eforturile susținute din anul precendent! Sunt foarte multe lucruri de fcut și n anul 2018, continum alocarea a dou procente din PIB, fapt ce ne va permite s investim n aprare, dar și s ntoarcem importante resurse n economia național.”


Biroul pres