Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 136


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu președintele Comitetului permanent pentru apărare și afaceri externe


Aflat în vizită oficială în Republica Elenă, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut luni, 14 mai, o întrevedere cu Konstantinos Douzinas, președintele Comitetului permanent pentru apărare și afaceri externe din cadrul Parlamentului elen.

Pe timpul discuțiilor a fost apreciat nivelul foarte bun al relațiilor dintre cele două țări, oficialii exprimând intenția intensificării cooperării atât în plan bilateral, cât și regional. În context, a fost reliefat nivelul înalt al cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Ministrul Fifor a menționat angajamentul ferm al României de a-și consolida statutul de pol de stabilitate regională și de furnizor de securitate, prezentând prioritățile Guvernului României în domeniul apărării, cu accent pe programele strategice de înzestrare, în condițiile menținerii alocării a două procente din Produsul Intern Brut pentru apărare.

De asemenea, s-a evidențiat importanța continuării dialogului strategic și consolidării relațiilor bilaterale, atât în domeniul apărării, cât și în alte domenii de interes comun.


Biroul presă