Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 142


Ministrul apărării naționale va participa la manifestări dedicate Zilei Eroilor în garnizoana Buzău


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa joi, 17 mai, în garnizoana Buzău, la manifestări dedicate Zilei Eroilor, după următorul program:

- de la ora 12.00, ceremonie militară și religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor (din Bulevardul Calea Eroilor), în cadrul căreia vor fi depuse coroane de flori la Domul central ce adăpostește Mormântul Eroului Necunoscut, concomitent cu executarea salvelor de tun.
- de la ora 13.00, defilarea a peste 850 de militari români și străini, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău.

Ministerul Apărării Naționale îi invită pe cetățeni să asiste la toate activitățile de comemorare a eroilor Primului Război Mondial.

Programul activităților de la Buzău poate fi găsit la adresa din internet https://armata-buzau.ro/mediaa/comunicate/ceremonie-militara-si-religioasa-in-garnizoana-buzau-cu-ocazia-zilei-eroilor.

* * *

Peste 330.000 de militari români și-au pierdut viața în urma acestei conflagrații mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populației civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupație.

În toate lăcașele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituțiile publice și unitățile de învățământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.


Biroul presă