Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 376


Întâlnire a ministrului Leș cu ambasadorul Poloniei în România, la sediul M.Ap.N.


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, l-a primit luni, 10 decembrie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Republicii Polonia în România, Marcin Wilczek.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au discutat despre principalele linii de cooperare româno-polone în domeniul apărării, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două state, cu accent pe participarea României și Poloniei la implementarea măsurilor aliate destinate consolidării flancului estic al NATO.

Ministrul apărării naționale a mulțumit ambasadorului polon pentru contribuția adusă de țara sa la consolidarea flancului estic prin participarea cu trupe la Brigada Multinațională Sud-Est de la Craiova și a exprimat susținerea implementării depline a inițiativelor dezvoltate, în vederea asigurării unui răspuns coerent al Alianței la provocările și amenințările existente în această zonă.

În privința cooperării regionale, cei doi oficiali au apreciat utilitatea și dinamica Formatului B9 - inițiativă lansată de România în parteneriat cu autoritățile de la Varșovia - care își dovedește importanța prin maniera în care statele participante valorizează inițiativele avansate în cadrul acestui format.

La finalul întrevederii, ministrul Leș și ambasadorul Wilczek au subliniat importanța menținerii ritmului intensificat al dialogului politico-militar, în vederea sporirii eficienței cooperării între cele două țări pe dimensiunea de apărare.


Biroul presă