Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col Ghiga Cristinel

 


Comunicat nr. 410


Ministrul apărării naționale a inaugurat lucrările la casele militarilor


„Foarte multe cadre militare, împreună cu familiile lor, locuiesc în spații improprii. De aceea, am considerat, încă de la începutul mandatului, că este de datoria mea să introduc rezolvarea acestei probleme printre prioritățile ministerului”, a declarat joi, 8 septembrie a.c., ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu.

Atanasiu a inaugurat lucrările la Ansamblul Băneasa-Străulești, proiect pilot în cadrul „Programului de construire a locuințelor proprietate personală pentru angajații Ministerului Apărării Naționale”.

„Astăzi asistăm la prima etapă a acestui proiect, de construcție a locuințelor pentru militari din fondurile și cu sprijinul lor. Sperăm că în curând vom dezvolta și primele parteriate în sistem public-privat prin care vom construi locuințe de serviciu. Acestea vor rămâne în proprietatea ministerului și vor fi închiriate militarilor pe perioada în care aceștia își desfășoară activitatea în garnizoanele respective”, a mai spus ministrul apărării.

Amplasamentul inaugurat astăzi este situat în șoseaua Străulești nr. 58-60, are o suprafață de circa 35.000 metri pătrați și va cuprinde 241 de locuințe, din care 14 case tip vilă, 65 locuințe parter plus etaj și 162 de apartamente și garsoniere.

Locuințele vor fi construite de firma „South Pacific Construcții” SRL București pe un teren aflat în proprietatea privată a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale.
Biroul de Presa al M.Ap.N.