Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 442


General britanic în tabăra scorpionilor roșii din Afganistan


“Dislocarea scorpionilor roșii a fost extrem de eficientă, amenințările în preajma alegerilor au fost reduse datorită prezenței dumneavoastră aici”, a spus generalul maior britanic Roger Lane, locțiitorul comandantului Forței Internaționale de Asistență de Securitate din Afganistan (ISAF VIII), la finalul vizitei efectuate sâmbătă, 24 septembrie, în tabăra de dislocare a Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, din Kabul.

“După ce rezultatele [numărării voturilor] vor fi date publicității, vor fi oameni care vor fi dezamăgiți, iar noi va trebui să rămânem în continuare vigilenți până la final”, a adăugat Lane.

Generalul a vizitat centrele de operații, de resurse și de comunicații și a primit informații în legătură cu situația generală și locală din zona de responsabilitate a militarilor români, precum și cu privire la misiunile în curs de desfășurare. Lane a apreciat pragmatismul, concizia și profesionalismul cu care comandantul unei subunități, locotenentul Gabriel Burdușel, a prezentat pregătirea în detaliu a unei misiuni de patrulare pe care urma să o execute.

Pe parcursul discuțiilor cu gazdele sale, locțiitorul comandantului ISAF a evocat vizita pe care a făcut-o în țara noastră în anul 1997, prilej cu care, în calitate de comandant de batalion, a desfășurat o activitate de instruire în comun împreună cu vânători de munte români.

Lane a parcurs o carieră deosebită în trupele de comando britanice, în anul 2002 comandând Royal Marines din Afganistan, în cadrul Operațiunii JACANA. A fost decorat cu “Steaua de Bronz” a Statelor Unite ale Americii și cu Ordinul de “Comandor al Imperiului Britanic”.


Biroul de Presa al M.Ap.N.