Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 448


CONDUCEREA M.Ap.N. ÎȘI ÎNCHEIE VIZITA ÎN TEATRELE DE OPERAȚII


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, și șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, s-au aflat astăzi la Kabul, unde au avut întâlniri cu ministrul afgan al apărării, general Abdul Rahim Wardak, cu comandantul Noii Armate Afgane, general Bismullah Khan și comandantul Forței de Asistență de Securitate din Afganistan (ISAF), general locotenent Mauro del Vecchio.

Delegația M.Ap.N., care a inclus și pe Ioan Ion, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Armament, Mihai Stănișoară, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, precum și generali și ofițeri, a vizitat apoi tabăra de dislocare a Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab”. Oficialii români au fost informați în legătură cu capabilitățile și misiunile executate sau în curs de desfășurare pentru sprijinirea forțelor sistemului de securitate afgan pe timpul procesului electoral.

Ministrul Atanasiu le-a spus “scorpionilor roșii” că pentru îmbunătățirea activității în armată are în vedere ca “promovarea în carieră a militarilor să se facă în funcție de rezultatele participării lor la misiunile externe ale Armatei României”. Atanasiu a spus că între preocupările conducerii M.Ap.N. se află și îmbunătățirea condițiilor de trai ale militarilor.

Generalul Bădălan a menționat că din discuțiile cu comandantul ISAF a reieșit că misiunea militarilor români este foarte importantă și și-au îndeplinit-o cu mult profesionalism până în prezent. “Remarc modul deosebit de cooperare între scorpionii roșii și militarii americani”, a adăugat șeful Statului Major General.
Informații suplimentare (foto, audio, video) pot fi accesate pe site-ul www.mapn.ro.Biroul de Presa al M.Ap.N.