Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 458


Copil irakian salvat cu contribuția “scorpionilor negri”


O patrulă din Batalionul 20 Infanterie „Scorpionii Negri” a participat, la sfârșitul acestei săptămâni, la operațiunea de salvare a unui copil irakian care fusese împușcat în umăr.

Militarii români se aflau într-un punct de supraveghere a traficului rutier pe o cale de comunicație, în apropierea localității Umm Aniesh, din provincia Dhi Qar.

Comandantul patrulei, locotenentul Laurențiu Lică, a primit din partea partenerilor americani solicitarea de a securiza perimetrul de aterizare a elicopterului MEDEVAC (de evacuare medicală) pentru ca băiatul să poată fi preluat în condiții de siguranță de la rudele sale care l-au adus în zonă cu o mașină.

În cel mai scurt timp Scorpionii au intrat în dispozitiv, asigurând condițiile necesare pentru aterizarea elicopterului. O echipă medicală americană a acordat băiatului primele îngrijiri, după care acesta fost transportat, pe calea aerului, la spitalul american din Tallil în vederea unei intervenții chirurgicale.

„Viața copilului, care pierduse mult sânge, era în pericol. Sunt fericit că împreună cu colegii mei am contribuit la salvarea băiețelului”, a declarat la revenirea în tabăra „Mittica” locotenentul Lică.Biroul de Presa al M.Ap.N.