Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 470


MILITARII ROMÂNI DIN IRAK - VIZITAȚI DE MINISTRUL DE EXTERNE


Luni, 10 octombrie a.c., militarii Batalionului 20 Infanterie, “Scorpionii Negri“ și cei ai Companiei de Poliție Militară, dislocați în Camp “Mittica”, lângă localitatea irakiană An Nassiryah, au primit vizita șefului diplomației române, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Comandanții celor două structuri militare, locotenent-colonelul Ioan Nicolae și căpitanul Constantin Broșteanu, au prezentat situația din aria de operații, misiunile executate în provincia Dhi Qar, precum și aspecte ale modului de cooperare cu partenerii italieni din cadrul Brigăzii “Ariete” și cu trupele de carabinieri. Delegației române i-au fost prezentate, de asemenea, condițiile de viață ale militarilor. Șeful diplomației a fost plăcut impresionat de capela militară românească, iar pe timpul vizitării campului a discutat cu militarii de la subunități.

Ministrul Ungureanu a fost interesat de imaginea pe care o au trupele românești în rândul populației din zona de responsabilitate, comandantul “Scorpionilor Negri“ precizând că infanteriștii din subordinea sa au reușit ca, prin derularea unor proiecte umanitare, să câștige simpatia irakienilor prin seriozitate și respect față de tradițiile locale.

”Plec cu gândul că un asemenea fel de a face treaba până la sfârșit bine, temeinic și fără rabat este cea mai înaltă și sinceră formă de patriotism”, a spus ministrul Ungureanu referitor la activitatea militarilor români aflați în misiune în Irak.

Pe întreg parcursul vizitei delegația Ministerului Afacerilor Externe a fost însoțită de ambasadorul României la Bagdad, Mihai Stuparu.Biroul de Presa al M.Ap.N.