Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 489


“SCORPIONII NEGRI” - VIZITAȚI DE COMANDANTUL DIVIZIEI


Militarii Batalionului 20 Infanterie “Scorpionii Negri”, care îndeplinesc misiuni în cadrul operației „Antica Babilonia", au fost vizitați, în tabăra Mittica, la sfârșitul acestei săptămâni, de comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est (MNDSE), generalul-maior James Dutton. ( )

Locotenent-colonelul Nicolae Ioan, comandantul batalionului românesc, l-a informat pe generalul Dutton despre capabilitățile detașamentului pe care îl comandă și misiunile executate până în prezent. Au fost, de asemenea, discutate riscurile și amenințările din zona de responsabilitate, precum și modul în care “Scorpionii Negri” cooperează cu autoritățile irakiene și cu populația locală.

Referindu-se la colaborarea militarilor din cadrul MNDSE, generalul Dutton a spus că aceasta este foarte bună, divizia fiind una cu adevărat multinațională, în care toate contingentele lucrează bine împreună, cum de altfel se întâmplă și în cadrul Brigăzii “Ariete”, între militarii români și cei italieni. ( )

Însoțit de personalul din conducerea batalionului, oaspetele britanic s-a întâlnit și cu militarii români de la subunități și a vizitat parcul cu tehnică militară.
Generalul Dutton a acceptat invitația de a conduce unul dintre transportoarele amfibii blindate B-33 „Zimbru” aflate în dotarea batalionului românesc din Irak. „Sunt impresionat de robustețea, blindajul și puterea de foc ale acestui vehicul militar și sunt convins că talentul și pregătirea mecanicilor conductori români contează foarte mult în succesul misiunilor pe care batalionul român de infanterie le are de executat”, a precizat comandantul MNDSE.

La finalul vizitei, generalul Dutton a aflat că „Scorpionii Negri” se pregătesc să sărbătorească Ziua Armatei României, prilej cu care le-a adresat felicitări. „Sunt foarte recunoscător pentru munca depusă de militarii Batalionului 20 Infanterie. Ca și predecesorii lor, militarii români au îmbunătățit condițiile de viață ale irakienilor din această zonă, aducându-și contribuția la construirea democrației în Irak”, a declarat generalul Dutton. ( )
Biroul de Presa al M.Ap.N.