Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 12


Polițiștii militari ai Companiei „Irak VI” au preluat oficial misiunea din Irak


Compania de polițiști militari „Irak VI”, comandată de căpitanul Antonel Țugui, și-a preluat misiunile în zona localității An Nassiryiah, provincia Dhi Qar din sudul Irakului. Subunitatea, formată din 100 militari din Batalionul 265 Poliție Militară, va acționa pe durata a șase luni de zile sub comanda italiană a Regimentului MSU (Unitatea Multinațională Specializată).

În prezența comandantului Regimentului MSU, colonelul Paulo Ortolani, și a reprezentantului Corpului 2 Operațional Întrunit „Mareșal Averescu”, colonelul Costel Olteanu, s-a semnat, duminică, 22 ianuarie a.c., transferul de responsabilități către noul contingent românesc.

Polițiștilor militari din compania „Irak V”, comandați de căpitanul Constantin Broșteanu, le-au fost aduse mulțumiri din partea regimentului italian pentru modul cum aceștia și-au desfășurat misiunea. Cu acest prilej, au fost oferite diplome și plachete care să amintească de participarea la misiunea „Antica Babilonia”. „Când am fost numit comandant al Unitãții Multinaționale Specializate am fost foarte mândru pentru cã am primit în subordine și o companie de poliție militarã din România. Aceasta fiindcă soldații români sunt adevãrați profesioniști și au adus onoare țãrii lor. Compania din subordinea mea a devenit un simbol al prieteniei româno-italiene”, a spus colonelul Ortolani la finalul ceremonialului.
În perioada iulie 2005-ianuarie 2006, polițiștii companiei „Irak V” au îndeplinit aproximativ 400 de misiuni. Acestea au constat în escortări de convoaie, pază a campului „Mittica”, patrule pentru depistarea pozițiilor de unde ar putea lansa atacuri insurgenții, precum și monitorizarea activității poliției din localitatea An Nassiriyah și pregãtirea forțelor irakiene de securitate.

Militarii Batalionului 265 Poliție Militară au participat, în timp, la misiuni externe în Kosovo, Afganistan și Irak.
Biroul de Presa al M.Ap.N.