Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col.Nelu Bîrlă

 


Comunicat nr. 81


Vizita în SUA a secretarului de stat Plângu – la final


În ultima parte a vizitei pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, Ion-Mircea Plângu, a avut întâlniri cu Ivan Doherty, directorul de programe al Institutului Național Democratic, cu reprezentanți ai Corporației RAND și cu John J. Hamre, președintele Centrului de Studii Strategice și Internaționale (CSIS), din Washington D.C.

Pe parcursul întâlnirii de la Institutul Național Democratic au fost abordate probleme referitoare la evoluțiile democratice din zona extinsă a Mării Negre.

Convorbirile de la Corporația RAND, unul dintre cele mai reputate “think tank”-uri americane, s-au concentrat pe situația de securitate din lumea contemporană, inclusiv evoluțiile din criza iraniană.

La sesiunea de discuții de la CSIS a participat și Janusz Bugajski, director pentru Programul Europa, fiind abordate probleme referitoare la aspecte ale securității în zona extinsă a Mării Negre.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare