Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 127


Șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Nigeria în vizită în România


O delegație militară condusă de șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Nigeria, gl.lt. Martin Luther AGWAI efectuează, în zilele de 17 și 18 aprilie a.c., o vizită oficială în România.

În cursul zilei de astăzi, oaspeții au avut o întâlnire, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre Române, cu generalul locotenent dr. Sorin IOAN și cu generali și ofițeri din conducerea instituției. Pe timpul discuțiilor au fost prezentate aspecte privind procesul de reformă și transformare a Forțelor Terestre Române, modernizarea tehnicii, a structurii de personal, și a învățământului militar. Generalul Sorin IOAN a subliniat că trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat este o provocare pe care Forțele Terestre Române sunt pregătite să o gestioneze.

De asemenea, au fost abordate probleme privind extinderea și diversificarea relațiilor de cooperare militară dintre forțele terestre ale celor două țări.

Programul delegației nigeriene mai cuprinde întâlniri cu locțiitorul șefului Statului Major General, general locotenent Florian PINȚĂ, cu secretarii de stat Ion- Mircea PLÂNGU și Ioan ION, vizitarea Companiei Naționale Romtehnica, precum și a companiei Aerostar Bacău.


Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.