Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 148


MINISTRUL ATANASIU – PREZENT ÎN ZONE AFECTATE DE INUNDAȚII


Teodor Atanasiu, ministrul apărării naționale, s-a deplasat astăzi, 28 aprilie, la bordul unui elicopter, în zona localităților Spanțov, Mănăstirea, Chiselet, din județul Călărași, unde aproximativ 250 de militari din Brigăzile 34 Infanterie și 122 Logistică, ambele din București, execută misiuni de intervenție în folosul populației afectate de inundații.

Ministrul Atanasiu a fost informat de comandanții de detașamente cu privire la desfășurarea operațiunilor de consolidare a digurilor de apărare, acțiunile de evacuare a populației și bunurilor materiale, transportul în zonă al materialelor de primă necesitate, precum și în legătură cu stadiul acțiunilor de constituire a taberelor militare destinate adăpostirii și hrănirii sinistraților.

Până în prezent s-au instalat 52 de corturi în localitatea Spanțov, în care sunt cazați aproximativ 600 de sinistrați. Alte 50 de corturi urmează a fi instalate în cursul zilei de astăzi în zona localității Mănăstirea.

În ultimele două zile, forțe și mijloace ale Ministerului Apărării Naționale au executat, la solicitarea autorităților centrale și locale, 39 de intervenții cu 1042 militari și 155 de mijloace tehnice în localitățile Rast, Negoi, Ghidici, Bistreț, Sărata, Cârna, Bechet, Dăbuleni, Goicea, Măceșul de Jos, din județul Dolj, Ianca (județul Olt), Spanțov, Mănăstirea, Chiselet (Călărași), Fetești (Ialomița), Frecăței, Țăcău, Noianu-Vărsătura (Brăila), Ceatalchioi (Tulcea).Biroul de Presa al M.Ap.N.