Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Marian Gavrila

 


Comunicat nr. 150


Restructurri la nivelul Forelor Navale Romne


Ca urmare a implementrii, la nivelul Forelor Navale, a Strategiei de Transformare a Armatei Romniei, ncepnd cu data de 1 mai a.c., Comandamentul Operaional Naval, din Constana, devine Comandamentul Flotei, la aceeai dat nfiinndu-se i Flotila de Fregate.
Constituirea Comandamentului Flotei rspunde necesitii de aliniere a structurilor din compunerea Forelor Navale Romne la nivelul celor din alte state membre ale Alianei Nord-Atlantice. Misiunile principale ale comandamentului, din care vor face parte toate unitile de nave maritime i fluviale, vor consta n conducerea aciunilor navale i planificarea, conducerea i evaluarea activitatilor de instruire la nivelul structurilor componente. Comandamentul Flotei va funciona n sediul din Strada Remus Opreanu, nr. 13, Constana.
n compunerea Flotilei de Fregate, ca parte a Flotei, se vor afla navele „Mreti”, „Regele Ferdinand” i „Regina Maria”, Nava-coal i de Suport Logistic „Constana”, precum i Grupul de Elicoptere. Flotila de Fregate i va desfura activitatea n incinta Portului militar Constana.
Strategia de Transformare a Armatei Romniei a fost adoptat n cadrul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din data de 13 februarie a.c. Documentul include conceptia de inzestrare a Armatei cu sisteme si echipamente majore in perioada 2006-2025, precum si planul cadru pentru continuarea procesului de restructurare si modernizare a Armatei in anul 2006.Statul Major al Fortelor Navale