Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Marian Gavrila

 


Comunicat nr. 155


CORVETĂ ROMÂNEASCĂ LA “BLACKSEA PARTNERSHIP 06”


Corveta 260 “Amiral Bărbuneanu” va reprezenta Forțele Navale Române la exercițiul maritim “BLACKSEA PARTNERSHIP 06”, care se va desfășura, în organizarea Republicii Turcia, în perioada 5–12 mai a.c., în marea teritorială și apele internaționale de sud ale Mării Negre. Nava este comandată de căpitan-comandorul Sorin Coadă și are la bord un efectiv de 106 militari.

Exercițiul are ca obiective promovarea cooperării și interoperabilității între Forțele Navale ale țărilor participante, exersarea procedurilor de luptă antiteroristă și a celor de apărare împotriva navelor de suprafață, aviației inamice, submarinelor, precum și executarea de trageri reale de artilerie.

În programul “BLACKSEA PARTNERSHIP 06” sunt incluse exerciții de căutare și salvare pe mare, evoluții în formații și dispozitive diverse, precum și antrenamente pentru nave în acțiuni de sprijinire a păcii.

Exercițiul regional “BLACKSEA PARTNERSHIP 06” este organizat anual de Turcia, cu invitarea Forțelor Navale ale statelor riverane Mării Negre, activitatea vizând consolidarea cooperării în menținerea securității și stabilității în zona Mării Negre.

Corveta 260 “Amiral Bărbuneanu” va porni în marș spre Turcia din Portul Militar Mangalia, joi, 4 mai, ora 12.00. Jurnaliștii interesați de activitate vor fi așteptați la intrarea în port, între orele 11.20 și 11.40.Statul Major al Fortelor Navale