Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 195


O nou ediie a „Cursului pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict”Ministerul Aprrii Naionale le ofer jurnalitilor posibilitatea de a participa la cea de-a treia ediie a „Cursului pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict”, organizat, n perioada 26 - 30 iunie a.c., de Direcia Relaii Publice a M.Ap.N. n colaborare cu Statul Major General.

Cursul are scopul de a-i pregti pe jurnaliti pentru situaiile n care s-ar putea afla atunci cnd i fac meseria n zone de conflict sau cu nivel de risc ridicat.

Activitatea, la care vor participa, n premier, i trei experi militari din Belgia, precum i un observator din Ungaria, se va desfura n dou uniti ale Statului Major al Forelor Terestre, respectiv Batalionul 96 Geniu, din Bucureti, i Batalionul 21 Vntori de Munte, din Predeal.

Demonstrarea efectelor muniiei de rzboi, nvarea i exersarea msurilor de protecie, cunoaterea i evitarea pericolelor prezentate de mine, noiuni despre ncrcturi explozive i capcane, comportamentul n situaii de captivitate, aciunile desfurate la punctele de control, msuri de acordare a primului ajutor, sunt doar cteva dintre aspectele care vor fi abordate pe timpul cursului.

n vederea asigurrii unui antrenament intensiv i a unei instruiri eficiente, numrul participanilor va fi limitat la 18. Jurnalitii care doresc s participe la curs trebuie s aib recomandarea instituiei de pres la care i desfoar activitatea.

nscrierea se face la Direcia Relaii Publice pn la data de 6 iunie 2006. Formularele de nscriere se pot obine accesnd pagina de web www.mapn.ro/corespondenti.

Detalii suplimentare se pot obine de la maiorul Carol Florea, telefon 402 3400, interior 1011 608, mobil 0723 018122.
Biroul de Presa al M.Ap.N.