Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 203


Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu reprezentanți ai serviciul umanitar Crucea de Malta


“Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut și ceea ce vă propuneți să faceți în colaborarea cu spitalul militar atât în ceea ce privește ajutoarele materiale donate, cât și prin sprijinul acordat pregătirii de specialitate a medicilor noștri”, le-a spus ministrul Teodor Atanasiu medicilor elvețieni din cadrul serviciului umanitar Crucea de Malta, în cadrul unei întrevederi care a avut loc astăzi, 30 mai, a.c., la sediul ministerului.

La primirea medicilor elvețieni, aflați în România pentru derularea unei noi etape din cadrul programului bilateral cu spitalul militar din București au mai participat doamna Georgeta Gavrilă, secretar general al M.Ap.N., și generalul de brigadă medic Ioan Sârbu, directorul Spitalului Clinic de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Șeful delegației elvețiene, prof. dr. Lukas Krähenbuhl, a expus rezultatele colaborării cu medicii români și a precizat faptul că spitalul militar bucureștean a fost ales deoarece demonstrațiile de tehnici chirurgicale moderne efectuate aici au contribuit la antrenarea și instruirea unui mare număr de medici rezidenți, cu un beneficiu major pentru pacienți, constând în reducerea suferinței ca intensitate și timp și reintegrare socio-profesională rapidă.

Membrii delegației au reafirmat disponibilitatea ordinului Crucea de Malta de a continua oferta de donații către Spitalul Clinic de Urgență Militar Central și de a oferi burse pentru instruire, în Elveția, medicilor militari tineri din spitalul bucureștean.Biroul de Presa al M.Ap.N.