Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 298


Comandantul Batalionului 280 Infanterie a decedat ntr-un accident de circulaie


Comandantul Batalionului 280 Infanterie, locotenent-colonelul tefan Blan, i-a pierdut viaa astzi, n jurul orei 13.00, n urma unui accident de circulaie care a avut loc la ieirea spre Focani din Rmnicu Srat. n accident a decedat i soia ofierului, iar fiica acestora, n vrst de 14 ani, a fost grav rnit.

Ofierul revenise n aceast diminea din Irak, unde a participat, timp de ase luni, la misiunea “Antica Babilonia”.
mprejurrile n care s-a produs accidentul sunt cercetate de o comisie condus de comandantul Brigzii 282 Mecanizate i de Serviciul Poliiei Rutiere Buzu.

Conducerea Ministerului Aprrii Naionale i exprim regretul pentru decesul locotenent-colonelului tefan Blan i al soiei sale, precum i pentru rnirea celorlalte persoane implicate n accident. Suntem alturi de familiile greu ncercate.

Locotenent-colonelul tefan Blan s-a nscut la 1 august 1967, n Focani judeul Vrancea. ntre anii 1985-1988 a urmat cursurile colii de Ofieri Activi „Nicolae Blcescu”, arma infanterie.

Prima funcie de comandant de pluton a ndeplinit-o la Regimentul 282 Mecanizat „Unirea Principatelor”, din Focani, unde a ocupat ulterior diferite alte funcii de comand i stat major.

ncepnd cu luna mai 2005 a preluat comanda Batalionului 280 Infanterie.

Ofierul a absolvit cursuri de pregtire la Academia Naional de Aprare a Poloniei (2000) i la coala NATO de la Oberammergau (2001). n 2004 a absolvit, ca ef de promoie, Facultatea de Comand i Stat Major din cadrul Universitii Naionale de Aprare, din Bucureti.
Biroul de Presa al M.Ap.N.