Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 298


Comandantul Batalionului 280 Infanterie a decedat într-un accident de circulație


Comandantul Batalionului 280 Infanterie, locotenent-colonelul Ștefan Bălan, și-a pierdut viața astăzi, în jurul orei 13.00, în urma unui accident de circulație care a avut loc la ieșirea spre Focșani din Râmnicu Sărat. În accident a decedat și soția ofițerului, iar fiica acestora, în vârstă de 14 ani, a fost grav rănită.

Ofițerul revenise în această dimineață din Irak, unde a participat, timp de șase luni, la misiunea “Antica Babilonia”.
Împrejurările în care s-a produs accidentul sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul Brigăzii 282 Mecanizate și de Serviciul Poliției Rutiere Buzău.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă regretul pentru decesul locotenent-colonelului Ștefan Bălan și al soției sale, precum și pentru rănirea celorlalte persoane implicate în accident. Suntem alături de familiile greu încercate.

Locotenent-colonelul Ștefan Bălan s-a născut la 1 august 1967, în Focșani județul Vrancea. Între anii 1985-1988 a urmat cursurile Școlii de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu”, arma infanterie.

Prima funcție de comandant de pluton a îndeplinit-o la Regimentul 282 Mecanizat „Unirea Principatelor”, din Focșani, unde a ocupat ulterior diferite alte funcții de comandă și stat major.

Începând cu luna mai 2005 a preluat comanda Batalionului 280 Infanterie.

Ofițerul a absolvit cursuri de pregătire la Academia Națională de Apărare a Poloniei (2000) și la Școala NATO de la Oberammergau (2001). În 2004 a absolvit, ca șef de promoție, Facultatea de Comandă și Stat Major din cadrul Universității Naționale de Apărare, din București.
Biroul de Presa al M.Ap.N.