Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mircea Dan

 


Comunicat nr. 304


Locotenent-colonelul Ștefan Bălan a fost decorat pentru meritele sale din Irak


Ministrul apărării, Teodor Atansiu, și șeful Statului Major General, generalul Eugen Bădălan, au participat astăzi, 1 august, la ceremonialul organizat la sediul Batalionului 280 Infanterie din Focșani și la funeraliile locotenent-colonelului Ștefan Bălan și ale soției sale.

În cadrul ceremonialului, comandantului Batalionului 280 Infanterie i-a fost conferit, post-mortem, Ordinul Virtutea Militară în grad de comandor pentru militari cu însemn de război.

De asemenea, locotenentului Dobrin Sorin i-a fost conferit Ordinul Virtutea Militară în grad de cavaler pentru militari cu însemn de război, iar plutonierului-major Manole Marinel – Medalia „Bărbăție și credință”, clasa a II a, pentru militari cu însemn de război.

Decretul de conferire a ordinelor și medaliei a fost semnat de către președintele României pe data de 28 iunie a.c., la propunerea ministrului apărării, pentru înaltă competență profesională, curaj, spirit de sacrificiu, dăruire și inițiativă în îndeplinirea misiunilor în teatrele de operații din Irak și Afganistan.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării