Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 352


Exerciiu de gestionare a unei crize teroriste – GATEX ’06


n perioada 4-8 septembrie a.c. a avut loc, la Bucureti i Trgu-Mure, exerciiul GATEX-06, la care au participat structuri cu responsabiliti n gestionarea situaiilor de alert i criz terorist din cadrul Ministerului Aprrii, Serviciului Romn de Informaii i Ministerului Administraiei i Internelor.

Exerciiul a fost condus de generalul maior Mircea Savu, eful Direciei Operaii din Statul Major General i a avut ca principal obiectiv antrenarea Grupei de Conducere Antiterorist a Ministerului Aprrii n organizarea, planificarea i conducerea activitilor specifice pentru gestionarea, n cooperare cu celelalte elemente ale Sistemului Naional de Prevenire i Combatere a Terorismului (SNCPT), a unei situaii de criz terorist.

De asemenea, pe timpul exerciiului s-a urmrit cunoaterea reciproc i aplicarea, n cadrul SNPCT, a tacticilor, tehnicilor i procedurilor de executare a interveniilor antiteroriste sau contrateroriste.

Scenariul GATEX-06 a fost ipotetic i a cuprins aciunile de pregtire i desfurare a unei intervenii n cadrul Coaliiei Antiteroriste, n afara teritoriului naional, precum i executarea unei intervenii contrateroriste, n cooperare cu elemente ale SNPCT, la un obiectiv militar aflat n subordinea M.Ap.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii