Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 400


Numiri n funcie la Ministerul Aprrii


Luni, 23 octombrie a.c., n prezena secretarului de stat i ef al Departamentului pentru Politica de Aprare i Planificare, Corneliu Dobrioiu, i a efului Statului Major General, viceamiral Gheorghe Marin, au fost anunate numirile n funcii vacante ale unor ofieri din structurile Departamentului pentru Politica de Aprare i Planificare, Statului Major General i Statului Major al Forelor Terestre.
Propunerile au fost discutate n edina Colegiului de Conducere al Ministerului Aprrii, fiind agreate att de Corneliu Dobrioiu, ct i de viceamiralul Gheorghe Marin. Ofierii au fost numii n funcii dup cum urmeaz:

•General de brigad Ioan Grecu, din funcia de ef al Direciei Organizare, Personal i Mobilizare din Statul Major General, a fost numit n funcia de ef al Resurselor la Statul Major al Forelor Terestre. Generalul de brigad Grecu a fost comandant de subuniti de tancuri, ofier de stat major, ef al cercetrii i lector la Institutul de Tancuri, ef personal la SMFT i, din martie 2005, a ndeplinit funcia de ef al Direciei Organizare, Personal i Mobilizare din Statul Major General. Este absolvent al Academiei de nalte Studii Militare, Colegiului de Comand i Stat Major i al Colegiului Naional de Aprare.

•Contraamiral de flotil Cornel Mihai, din funcia de ef al Instruciei i Doctrinei la Statul Major al Forelor Navale, a fost numit n funcia de lociitor al efului Departamentului pentru Politica de Aprare i Planificare. Contraamiralul de flotil Mihai a fost comandant de vedet torpiloare, ef de stat major i comandant divizion nave, ataat al aprrii n mai multe ri europene i, din mai 2005, a ndeplinit funcia de ef al Instruciei i Doctrinei la SMFN. Este absolvent al Academiei de nalte Studii Militare, cursului postuniversitar de informaii militare i are titlul de doctor n tiine militare.

•General de brigad Petru Bejinariu, din funcia de comandant al Brigzii 122 Logistic, a fost numit n funcia de ef al Direciei Logistic din Statul Major General. Generalul de brigad Bejinariu a fost ofier de stat major la Comandamentul Aprrii Antiaeriene a Teritoriului i la SMFA, ef birou n SMG, ef al serviciului secretariat la SMG i, din 2002 a ndeplinit funcia de comandant al Brigzii 122 Logistic. Este absolvent al Academiei de nalte Studii Militare, Colegiului Naional de Aprare i are titlul de doctor n tiine militare.

•Contraamiral de flotil Victor Barbu, din funcia de ef Resurse la Statul Major al Forelor Navale, a fost numit n funcia de ef al Direciei Organizare, Personal i Mobilizare din Statul Major General. Contraamiralul Barbu a fost comandant de unitate de lupt artilerie i rachete, lociitor comandant divizion nave, lector n Academia de nalte Studii Militare, ef secie i lociitor al efului Direciei Management Resurse Umane i, din august 2004, a ndeplinit funcia de ef al Resurselor la SMFN. Este absolvent al Academiei de nalte Studii Militare, Facultii de Cibernetic, Statistic i Informatic Economic din cadrul ASE Bucureti i al Colegiului Naional de Aprare.

•General de brigad Ctlin tefni Zisu, din funcia de ef al Direciei Reprezentare, Patrimoniu i Asisten Social, a fost numit n funcia de comandant al Comandamentului Logistic ntrunit. Generalul de brigad Zisu a fost comandant de subuniti de cercetare, ef compartiment adjutantur, ef al Serviciului Asigurare Administrativ a M.Ap., ef al Direciei Adminstrativ i Servicii i, din 2006, ndeplinete funcia de ef al Direciei Reprezentare, Patrimoniu i Asisten Social. Este absolvent al Facultii de Drept din cadrul Universitii „Dimitrie Cantemir” din Bucureti, Colegiului Naional de Aprare i are titlul de doctor n tiine militare.


•Colonel Liviu Scrieciu, din funcia de lociitor al efului Direciei Reprezentare, Patrimoniu i Asisten Social, a fost numit n funcia de lociitor al comandantului Comandamentului Logistic ntrunit. Colonelul Scrieciu a fost ef al asigurrii tehnice la Direcia Gospodrie, ef birou, ef secie aprovizionare i administrare, lociitor al efului Direciei Administrativ i Servicii i, din 2006, a ndeplinit funcia de lociitor al efului Direciei Reprezentare, Patrimoniu i Asisten Social. Este absolvent al Academiei Tehnice Militare, Colegiului de Management al Resurselor Aprrii, Educaional i al Achiziiilor i are titlul de doctor n tiine militare.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii