Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col.Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 414


Forțele NATO din sudul Afganistanului au un nou comandant


Comandantul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF), general-locotenent David Richards, a participat la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Regional de Sud (RC South), care a avut loc ieri, 1 noiembrie a.c., la baza aeriană din Kandahar.

Noul comandant al RC South este generalul-maior Ton Van Loon, care a preluat această funcție de la generalul de brigadă David Fraser.

Cu acest prilej, generalul Richards a evidențiat acțiunile întreprinse de forțele NATO pentru crearea unui climat de securitate și stabilitate în provinciile din sudul Afganistanului, unde acționează și Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”.

La activitate au participat reprezentanți ai autorităților naționale afgane și ai mass-media, comandanții unităților NATO dislocate în sudul Afganistanului, între aceștia aflându-se și locotenent-colonelul Daniel Petrescu, comandantul batalionului românesc.

Generalul Van Loon îi vizitase pe militarii români dislocați în baza militară Qalat, din provincia Zabul, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României, prilej cu care a fost informat în legătură cu misiunile batalionului în aria acestuia de responsabilitate.

RC South are în subordinea sa forțele NATO dislocate în șase provincii afgane, printre care și pe cele din Zabul, provincie care are o suprafață comparabilă cu cea a Dobrogei.Biroul de Presă al Ministerului Apărării