Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col.Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 414


Forele NATO din sudul Afganistanului au un nou comandant


Comandantul Forei Internaionale de Asisten pentru Securitate din Afganistan (ISAF), general-locotenent David Richards, a participat la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Regional de Sud (RC South), care a avut loc ieri, 1 noiembrie a.c., la baza aerian din Kandahar.

Noul comandant al RC South este generalul-maior Ton Van Loon, care a preluat aceast funcie de la generalul de brigad David Fraser.

Cu acest prilej, generalul Richards a evideniat aciunile ntreprinse de forele NATO pentru crearea unui climat de securitate i stabilitate n provinciile din sudul Afganistanului, unde acioneaz i Batalionul 2 Infanterie „Clugreni”.

La activitate au participat reprezentani ai autoritilor naionale afgane i ai mass-media, comandanii unitilor NATO dislocate n sudul Afganistanului, ntre acetia aflndu-se i locotenent-colonelul Daniel Petrescu, comandantul batalionului romnesc.

Generalul Van Loon i vizitase pe militarii romni dislocai n baza militar Qalat, din provincia Zabul, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Romniei, prilej cu care a fost informat n legtur cu misiunile batalionului n aria acestuia de responsabilitate.

RC South are n subordinea sa forele NATO dislocate n ase provincii afgane, printre care i pe cele din Zabul, provincie care are o suprafa comparabil cu cea a Dobrogei.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii