Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 457


Militari români din Afganistan - decorați cu medalia NATO
De Ziua Națională a României, militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, aflați în misiune în provincia afgană Zabul, au fost decorați cu „Medalia NATO-ISAF pentru misiuni în sprijinul păcii și libertății”.

Medaliile, al căror brevet este semnat de secretarul general al NATO, au fost conferite în cadrul unui ceremonial la care au participat comandantul forțelor NATO–ISAF din sudul Afganistanului, generalul Ton Van Loon, guvernatorul provinciei Zabul, Jan Del bar Arman, reprezentanți ai autorităților afgane locale.

“Batalionul 2 Infanterie este onorat să primească această medalie, care consacră eforturile fiecărui militar al unității de a contribui la un viitor mai sigur pentru încercatul popor afgan, pentru cei care sprijină pacea și reconstrucția în provincia Zabul”, a spus comandantul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, locotenent-colonelul Daniel Petrescu. „Desfășurarea ceremoniei de medaliere a Batalionului 2 Infanterie cu prilejul Zilei Naționale a României ne aduce în inimi mândria de a reprezenta aici Oștirea Română, cea care, de-a lungul istoriei, a dat jertfa de sânge pentru făurirea statului unitar român modern. Astăzi, lupta pentru o lume mai bună se duce aici, în Afganistan, iar noi suntem soldații comunității internaționale în această luptă”, a adăugat comandantul român.

Generalul Van Loon i-a felicitat pe militarii români atât pentru medalia primită, cât și cu ocazia Zilei Naționale. “Voi face tot posibilul să mențin această prietenie, această frăție dintre noi pentru a aduce pacea oamenilor din provincia Zabul, care trăiesc în condiții dificile”, a spus comandantul forțelor NATO-ISAF din sudul Afganistanului.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării