Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 468


ntlniri oficiale ale delegaiei Ministerului romn al Aprrii – la Bagdad


Ministrul aprrii, Sorin Frunzverde, i eful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, au avut mari, 12 decembrie a.c., la Bagdad, ntlniri cu nalte oficialiti irakiene i cu reprezentani din conducerea Coaliiei Internaionale i ai Misiunii Alianei Nord-Atlantice de Instruire n Irak.

Pe timpul ntrevederilor avute la Ministerul irakian al Aprrii, cu ministrul Abdul Muhammed Qadir, a fost evocat contribuia militarilor romni la stabilizarea Irakului, profesionalismul acestora, precum i modul n care au reuit s comunice cu populaia local. Totodat, a fost exprimat interesul prilor pentru semnarea, cel mai probabil anul viitor, a unui Acord de colaborare ntre ministerele aprrii din Romnia i Irak.

n cadrul ntlnirii de la Misiunea de Instruire NATO din Bagdad, generalul italian Ernesto Aviano a inut s sublinieze prestaia excelent a instructorilor romni care contribuie la procesul de pregtire a forelor armate irakiene.

Pe de alt parte, n cursul discuiilor pe care le-a avut cu eful Statului Major al Forei Multinaionale din Irak, generalul-locotenent Thomas L. Moore, ministrul Sorin Frunzverde a reiterat hotrrea autoritilor romne de a-i respecta angajamentele asumate fa de Coaliie i de a promova o politic predictibil privind prezena romneasc n Irak.

De asemenea, ministrul Sorin Frunzverde, amiralul Gheorghe Marin i consilierul premierului romn pentru probleme de securitate, Stejrel Olaru, s-au ntlnit, la Bagdad, cu militarii romni care i desfoar activitatea n capitala irakian.

n cursul dimineii zilei de ieri a fost inaugurat noua baz a militarilor romni de la la Tallil iar Drapelul de lupt al Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani” a fost decorat de ministrul aprrii cu Ordinul Naional “Pentru Merit”, n grad de Cavaler, cu nsemne pentru militari, conferit prin decret prezidenial.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii