Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 469


Ministrul apărării și șeful Statului Major General, la Kandahar


Ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, și șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, au vizitat miercuri, 13 decembrie, baza aeriană Kandahar din Afganistan, unde sunt dislocați 200 de militari români.

“Am trăit din nou bucuria să auzim că nu li se poate reproșa nimic militarilor noștri, mai mult de atât, am auzit doar cuvinte de laudă la adresa lor”, a spus ministrul apărării după întâlnirea cu comandantul Comandamentului Sud al ISAF, generalul Ton Van Loon.

Delegația română s-a întâlnit cu militarii Companiei Infanterie Pază a Bazei Aeriene din Kandahar, subunitate aparținând Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, ai cărui militari sunt cunoscuți sub numele de “Red Scorpions”.

În numele președintelui României, ministrul apărării i-a conferit comandantului detașamentului românesc de la Kandahar, căpitanul Marius Bumbac, Ordinul “Virtutea Militară”, în grad de ofițer, cu însemne de război.

“Scorpionii roșii” au o bogată experiență, câștigată în misiunile îndeplinite în teatrele de operații din Angola (1996), Afganistan(2002, 2005, 2006), Kosovo (2002) și Irak (2004, 2005). În cadrul operațiunii pe care o îndeplinește în prezent în Afganistan, compania Batalionului 26 Infanterie execută misiuni de pază - pentru asigurarea securității Bazei Aeriene de la Kandahar, misiuni de iluminare cu subunitatea de armament greu de infanterie, precum și de intervenție rapidă pentru securizarea zonelor de impact.Biroul de Presă al Ministerului Apărării