Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 7


Comandantul Diviziei Multinaionale de Sud-Est din Irak - n vizit la „Dragonii Transilvani”


Azi, 9 ianuarie a.c., generalul-maior Richard Shirreff a inut ca, la ncheierea mandatului su n funcia de comandant al Diviziei Multinaionale de Sud-Est din Irak, s i ia rmas bun de la militarii romni din Batalionul 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, dislocai n Camp Dracula, de la Tallil.

„Am tiut ntotdeauna c batalionul romnesc ofer diviziei britanice sigurana de care este nevoie n flancul de nord-vest. V mulumesc pentru modul cum tii s v facei datoria i pentru faptul c, atunci cnd a fost mai greu, voi, romnii, ai srit n ajutor”, a declarat generalul Shirreff, evocnd sprijinul acordat recent britanicilor de ctre o subunitate romneasc de intervenie rapid.

Comandantul batalionului, locotenent-colonel Tudorel Dragonici, l-a informat pe generalul Shirreff despre executarea misiunilor n aria de responsabilitate n contextul ultimelor evenimente din Irak.

Generalul britanic a vizitat tabra Dragonilor Transilvani i a rmas plcut impresionat de efortul depus, cu sprijinul logistic al partenerilor americani, pentru reamenajarea acesteia la scurt timp dup ce a fost preluat de la brigada italian.

Oaspeii au luat masa de prnz mpreun cu militarii romni i i-au exprimat dorina de a-i rentlni i la ei acas, n inima Transilvaniei.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii