Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Florin Jipa

 


Comunicat nr. 26


Batalionul 2 Infanterie – la final de misiune în Afganistan


Vineri, 2 februarie a.c., ora 11.00, la sediul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” va avea loc, în prezența unor reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării, ceremonialul prilejuit de revenirea în țară a militarilor care au participat, în ultimele șase luni, la misiunea ISAF IX din Afganistan.

Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” a contribuit la menținerea unui climat de securitate și stabilitate în provincia Zabul, din sud-estul Afganistanului, îndeplinind aproximativ 1.350 de misiuni. Acestea au constat în patrulări, cercetare și escortă, pază și securizare a raioanelor de dislocare, acțiuni umanitare și de acordare a asistenței medicale. De asemenea, soldații români au intervenit în sprijinul forțelor naționale afgane de securitate, armată și poliție.

Militarii Batalionului 2 Infanterie au fost decorați, la încheierea misiunii, cu Medalia NATO-ISAF pentru operații în sprijinul păcii și libertății, iar patru dintre ei au primit medaliile naționale „Virtutea Militară” și „Bărbăție și Credință”, cu însemne de război.

Jurnaliștii interesați de eveniment vor fi așteptați vineri, între orele 10.30 și 10.50, la sediul Batalionului 2 Infanterie, din București, Șoseaua Olteniței, nr. 290.Biroul de Presă al Ministerului Apărării