Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato NADOLU, 0788 564151

 


Comunicat nr. 124


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Vineri, 27 aprilie a.c., s-au desfășurat, la București, ceremonialul de plecare în misiune în Afganistan a detașamentului "ANA TRAINING", și la Cluj Napoca, ceremonialul de repatriere din misiune din Bosnia și Herțegovina a plutonului de poliție militară.

Detașamentul "ANA TRAINING", compus din 47 de militari, este dislocat la Kabul și are drept principale misiuni instruirea militarilor afgani, consilierea pe timpul executării misiunilor și sprijinirea acestora pe timpul activităților de exploatare și mentenanță a tehnicii.

Plutonul de poliție militară, care a acționat în cadrul Unității Integrate de Poliție (IPU) din subordinea EUFOR, a fost dislocat la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina. Cei 23 de militari au executat misiuni de patrulare în zona de responsabilitate și au participat, în colaborare cu forțele EUFOR, la dispozitive de luptă împotriva dezordinii publice.

Festivitățile s-au desfășurat în prezența reprezentanților Statului Major al Forțelor Terestre și ai Corpului 4 Armată Teritorial, a membrilor familiilor militarilor.


Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.