Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 127


Medalia NATO-ISAF pentru militarii bistrițeni din Afganistan


“Ați făcut un lucru deosebit în provincia Zabul, vă felicit și sunt foarte mândru că am oportunitatea să vă răsplătesc cu medalia NATO-ISAF”, a spus comandantul forțelor NATO-ISAF din sudul Afganistanului, generalul-maior Ton Van Loon, în cadrul ceremonialului de decernare a Medaliei NATO-ISAF militarilor români aflați în misiune în provincia Zabul.

Militarii Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților“, au fost decorați ieri, 29 aprilie, cu Medalii NATO-ISAF, ale căror brevete sunt semnate de secretarul general al NATO, în semn de recunoaștere și apreciere pentru misiuni în sprijinul păcii și libertății.

”Batalionul 812 Infanterie “Șoimii Carpaților“ este onorat să primească această medalie, care consacră eforturile și contribuția fiecărui militar la făurirea unui viitor mai sigur și mai pașnic pentru poporul afgan, alături de cei care sprijină pacea și reconstrucția în provincia Zabul”, a subliniat comandantul Batalionului 812 Infanterie, maior Ovidiu Uifăleanu.

La eveniment a fost prezent și șeful Echipei de Reconstrucție Provincială din Qalat, locotenent-colonelul Fischer Jeffrey.Biroul de Presă al Ministerului Apărării