Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 157


Zilele Muzeului Militar Naional


Cea de-a aptea ediie a "Zilelor Muzeului Militar Naional", dedicat mplinirii a 130 de ani de la Rzboiul de Independen, se va desfura smbt, 19 mai, i duminic, 20 mai, ntre orele 10.00-14.00, la sediul acestei instituii din Bucureti, strada Mircea Vulcnescu, nr 125-127.

Deschiderea oficial a manifestrilor va avea loc smbt, la ora 10.00, printr-o ceremonie militar de epoc, urmat de inaugurarea, pe noul amplasament, a monumentului dedicat generalului Ioan Emanoil Florescu.

Vor fi prezentate standuri cu armament i echipament al armatei romne de la 1877, va fi reconstituit un punct de prim-ajutor de pe frontul de la Plevna, iar pasionaii vor putea admira o locomotiv cu abur folosit pentru transporturi militare i vor participa la trgul colecionarilor, intitulat „Militaria". Ca i n ceilali ani, vizitatorii interesai vor putea trage la int cu arme cu aer comprimat i vor putea gusta din mncarea tradiional osteasc, pregtit la buctria de campanie.

Grupurile de reconstituire ale Regimentului 6 Dorobani „Mihai Viteazul" i 4 Artilerie „Regele Ferdinand I”, din cadrul Asociaiei „6 Dorobani”, precum i voluntarii bulgari din Asociaia „Tradiia" vor prezenta exerciii de instrucie de front i de tragere cu armament de epoc, conform vechilor regulamente militare.

n seara zilei de 19 mai, ncepnd cu ora 19.30, n cadrul manifestrilor „Noaptea Muzeelor - La Nuit des Musees", Muzeul Militar Naional va organiza o serie de aciuni interactive - vizitarea unei expoziii temporare, vizionarea unei piese de teatru interpretat de studeni de la Universitatea Hyperion, prezentarea unor costume inspirate din uniformele militare interbelice i un program artistic cu elemente la mod n perioada interbelic.

Informaii suplimentare pot fi obinute de la Biroul de Relaii cu Publicul i Educaie al Muzeului Militar Naional; persoane de contact cpitan Liviu Chiorcan i doamna Olimpia Mchi, telefon: 319 59 04 / 107 sau 319 60 15.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii