Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 157


Zilele Muzeului Militar Național


Cea de-a șaptea ediție a "Zilelor Muzeului Militar Național", dedicată împlinirii a 130 de ani de la Războiul de Independență, se va desfășura sâmbătă, 19 mai, și duminică, 20 mai, între orele 10.00-14.00, la sediul acestei instituții din București, strada Mircea Vulcănescu, nr 125-127.

Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc sâmbătă, la ora 10.00, printr-o ceremonie militară de epocă, urmată de inaugurarea, pe noul amplasament, a monumentului dedicat generalului Ioan Emanoil Florescu.

Vor fi prezentate standuri cu armament și echipament al armatei române de la 1877, va fi reconstituit un punct de prim-ajutor de pe frontul de la Plevna, iar pasionații vor putea admira o locomotivă cu abur folosită pentru transporturi militare și vor participa la târgul colecționarilor, intitulat „Militaria". Ca și în ceilalți ani, vizitatorii interesați vor putea trage la țintă cu arme cu aer comprimat și vor putea gusta din mâncarea tradițională ostășească, pregătită la bucătăria de campanie.

Grupurile de reconstituire ale Regimentului 6 Dorobanți „Mihai Viteazul" și 4 Artilerie „Regele Ferdinand I”, din cadrul Asociației „6 Dorobanți”, precum și voluntarii bulgari din Asociația „Tradiția" vor prezenta exerciții de instrucție de front și de tragere cu armament de epocă, conform vechilor regulamente militare.

În seara zilei de 19 mai, începând cu ora 19.30, în cadrul manifestărilor „Noaptea Muzeelor - La Nuit des Musees", Muzeul Militar Național va organiza o serie de acțiuni interactive - vizitarea unei expoziții temporare, vizionarea unei piese de teatru interpretată de studenți de la Universitatea Hyperion, prezentarea unor costume inspirate din uniformele militare interbelice și un program artistic cu elemente la modă în perioada interbelică.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Biroul de Relații cu Publicul și Educație al Muzeului Militar Național; persoane de contact căpitan Liviu Chiorcan și doamna Olimpia Măchiță, telefon: 319 59 04 / 107 sau 319 60 15.Biroul de Presă al Ministerului Apărării