Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. ing. Leonard MOCANU

 


Comunicat nr. 177


VIZITĂ DE DOCUMENTARE LA BATALIONUL DE INSTRUCȚIE TRANSMISIUNI „FRAȚII BUZEȘTI” DIN CRAIOVA


Statul Major General organizează miercuri, 6 iunie, o vizită la Batalionul de Instrucție Transmisiuni „Frații Buzești” din Craiova, în vederea documentării jurnaliștilor asupra procesului de instruire a soldaților voluntari.

Deplasarea se va efectua cu un mijloc militar de transport, detaliile plecării urmând a fi stabilite și comunicate în timp util.

Jurnaliștii interesați sunt rugați să-și anunțe participarea la Biroul de Informare Publică al Statului Major General până luni, 4 iunie 2007, ora 14.30, prin telefon 0722.380.138 sau e-mail, pe adresa cspinu@mapn.ro.


* * *

Tinerii care au fost declarați admiși desfășoară, în prezent, la centrele de instruire ale categoriilor de forțe, un program de instruire de 2 până la 5 luni, structurat pe două componente:
• modulul instruirii individuale (2 luni) – pentru cei care nu au satisfăcut stagiul militar, axat pe pregătirea militară generală și tactică, în vederea formării deprinderilor necesare protecției individuale, ducerii luptei și mânuirii armamentului/echipamentului din dotare;
• modulul perfecționării instruirii (2-3 luni) – axat pe pregătirea militară de specialitate, specifică armei și specialității militare în care soldații voluntari vor fi încadrați ulterior.
După încheierea perioadei de pregătire și promovarea examenelor, soldații voluntari vor semna primul contract de angajare (care poate fi de până la patru ani).Biroul Informare publica al Statului Major General