Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 185


Ministrul Teodor Meleșcanu, la Sesiunea plenară UEO de la Paris


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, participă luni, 4 iunie 2007, la a 53-a Sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Uniunii Europei Occidentale (UEO), ce se desfășoară în capitala Franței. Este pentru prima dată când România ia parte la acest for în calitate de stat membru al Uniunii.

“Participarea activă a României la dezvoltarea securității și apărării Uniunii Europene a fost și este una din prioritățile politicii naționale de apărare”, a subliniat Teodor Meleșcanu, în intervenția avută la Adunarea Parlamentară.

Ministrul Meleșcanu a evidențiat faptul că pachetul românesc de forțe pus la dispoziția UE și NATO a fost armonizat: “Procesul de planificare a forțelor și capabilităților se bazează pe principiile complementarității dintre Grupurile de Luptă ale UE și Forța de Răspuns a NATO”.

Ministrul Apărării a mai subliniat că “România este pe deplin angajată în dezvoltarea capabilităților de apărare puse la dispoziția UE, inclusiv a celor de reacție rapidă”. În acest context, Meleșcanu a arătat că România participă la cele două Grupuri de Luptă ale UE, primul fiind operațional începând cu 1 iulie 2007.


Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării