Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 185


Ministrul Teodor Melecanu, la Sesiunea plenar UEO de la Paris


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, particip luni, 4 iunie 2007, la a 53-a Sesiune plenar a Adunrii Parlamentare a Uniunii Europei Occidentale (UEO), ce se desfoar n capitala Franei. Este pentru prima dat cnd Romnia ia parte la acest for n calitate de stat membru al Uniunii.

“Participarea activ a Romniei la dezvoltarea securitii i aprrii Uniunii Europene a fost i este una din prioritile politicii naionale de aprare”, a subliniat Teodor Melecanu, n intervenia avut la Adunarea Parlamentar.

Ministrul Melecanu a evideniat faptul c pachetul romnesc de fore pus la dispoziia UE i NATO a fost armonizat: “Procesul de planificare a forelor i capabilitilor se bazeaz pe principiile complementaritii dintre Grupurile de Lupt ale UE i Fora de Rspuns a NATO”.

Ministrul Aprrii a mai subliniat c “Romnia este pe deplin angajat n dezvoltarea capabilitilor de aprare puse la dispoziia UE, inclusiv a celor de reacie rapid”. n acest context, Melecanu a artat c Romnia particip la cele dou Grupuri de Lupt ale UE, primul fiind operaional ncepnd cu 1 iulie 2007.


Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii