Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 201


Ministrul Teodor Meleșcanu a semnat protocolul privind exercițiul comun trilateral “Danube Guard 2007”


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și omologii săi din Bulgaria și Serbia, Vesselin Vitanov Bliznakov, respectiv, Dragan ©utanovac, au semnat joi, 14 iunie, la sediul Alianței Tratatului Atlanticului de Nord, un protocol privind organizarea unui exercițiu comun, intitulat “Danube Guard 2007”, atât pe linie de stat major, cât și la nivel operațional, pe probleme de management al conflictelor în zonele de frontieră, cu accent pe capacitatea de reacție în caz de atacuri teroriste.

”România a avut inițiativa privind organizarea unor asemenea acțiuni cu Bulgaria. Este foarte important faptul că, în anul 2007, o a treia țară se alătură - pentru prima dată - acestui exercițiu, ceea ce constituie un semnal foarte bun în direcția sprijinului pe care România și Bulgaria îl pot acorda - așa cum au primit și ele când erau țări candidate - pentru intrarea în marea familie a NATO și, în viitor, sperăm și a Uniunii Europene, a unei țări ca Serbia și a altor țări din zona Balcanilor de Vest”, a declarat, la Bruxelles, ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu.

Exercițiul va începe la 21 iunie, la Drobeta-Turnu Severin, urmând să continue pe teritoriul Bulgariei și Serbiei. Protocolul a fost semnat cu ocazia reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor apărării din cele 26 de țări membre ale NATO, care se desfășoară în perioada 14-15 iunie 2007.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării