Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 201


Ministrul Teodor Melecanu a semnat protocolul privind exerciiul comun trilateral “Danube Guard 2007”


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, i omologii si din Bulgaria i Serbia, Vesselin Vitanov Bliznakov, respectiv, Dragan utanovac, au semnat joi, 14 iunie, la sediul Alianei Tratatului Atlanticului de Nord, un protocol privind organizarea unui exerciiu comun, intitulat “Danube Guard 2007”, att pe linie de stat major, ct i la nivel operaional, pe probleme de management al conflictelor n zonele de frontier, cu accent pe capacitatea de reacie n caz de atacuri teroriste.

”Romnia a avut iniiativa privind organizarea unor asemenea aciuni cu Bulgaria. Este foarte important faptul c, n anul 2007, o a treia ar se altur - pentru prima dat - acestui exerciiu, ceea ce constituie un semnal foarte bun n direcia sprijinului pe care Romnia i Bulgaria l pot acorda - aa cum au primit i ele cnd erau ri candidate - pentru intrarea n marea familie a NATO i, n viitor, sperm i a Uniunii Europene, a unei ri ca Serbia i a altor ri din zona Balcanilor de Vest”, a declarat, la Bruxelles, ministrul Aprrii, Teodor Melecanu.

Exerciiul va ncepe la 21 iunie, la Drobeta-Turnu Severin, urmnd s continue pe teritoriul Bulgariei i Serbiei. Protocolul a fost semnat cu ocazia reuniunii de la Bruxelles a minitrilor aprrii din cele 26 de ri membre ale NATO, care se desfoar n perioada 14-15 iunie 2007.Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii