Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Marcel Aramă

 


Comunicat nr. 210


Militari români, francezi și belgieni se instruiesc împreună în cadrul exercițiului “CARPATINA 2007”


200 de militari români din Batalionul 55 Rachete și Artilerie Antiaeriană din Dej și 120 de militari din cadrul unui detașament franco-belgian de rachete antiaeriene vor desfășura un exercițiu de instruire în comun, în perioada 20-26 iunie a.c., în Poligonul Capu Midia din județul Constanța.

În cadrul exercițiului, organizat de Statul Major al Forțelor Terestre, se vor executa trageri de luptă cu rachete sol-aer Mistral și cu patru baterii de artilerie antiaeriană Oerlikon.

Va avea loc și un schimb de experiență pe teme privind modalitățile de instruire în unitățile de artilerie antiaeriană din Franța și în cele din România, de evaluare a tragerilor de instrucție și de luptă cu complexul antiaerian Mistral și de realizare a interoperabilității între complexele antiaeriene ale armatei franceze și cele ale armatei române.

Ziua Distinșilor Vizitatori se va desfășura pe data de 24 iunie, în program fiind prevăzute executarea tragerilor de luptă cu baterii de artilerie antiaeriană Oerlikon și cu rachete antiaeriene Mistral.

O delegație franceză și una română vor depune coroane de flori, pentru a cinsti memoria ostașilor căzuți la datorie în Primul Război Mondial, în cadrul unei ceremonii militare care va avea loc la Careul Francez din Cimitirul Militar din Constanța, în după-amiaza zilei de 24 iunie a.c., începând cu ora 15.00.

Jurnaliștii care doresc să participe la Ziua Distinșilor Vizitatori sunt invitați să transmită, până vineri, 22 iunie, ora 12.00, datele de identificare, proprii și ale autovehiculelor pentru asigurarea accesului în Poligonul Capu Midia, la Compartimentul de Relații Publice al Statului Major al Forțelor Terestre, fax 021 313 7246, e-mail relatii.publice@forter.ro. Informații suplimentare: ofițer de relații publice al exercițiului, maior Marcel Aramă, 0788.564151.Biroul de Presă al Ministerului Apărării