Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 248


Militarii români din Irak felicitați de generalul Petraeus


În cadrul unei vizite efectuate în baza Tallil, comandantul trupelor americane și a Forței Multinaționale din Irak, generalul David Petraeus, s-a întâlnit, sâmbătă, 21 iulie 2007, cu militarii români dislocați în tabăra „Dracula”.

Locotenent-colonelul George Constantin, comandantul Batalionului 495 Infanterie, l-a informat pe oficialul american despre capabilitățile batalionului românesc, misiunile executate de la introducerea în teatrul de operații și problemele întâmpinate de militarii români. De asemenea, a fost evidențiat modul de cooperare cu autoritățile irakiene și cu populația locală.

Generalul Petraeus a afirmat că este mândru că are militari români în subordine și a transmis tuturor felicitările sale pentru profesionalismul cu care și-au îndeplinit misiunile.

La finalul întrevederii, generalul american a consemnat în Cartea de Onoare a batalionului și a înmânat, în semn de apreciere, ofițerilor români prezenți la întâlnire monede personalizate cu însemnele gradului și funcției.Biroul de Presă al Ministerului Apărării