Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Cristian Popovici 0788 566 226

 


Comunicat nr. 278


Exercițiu militar româno-american


Statul Major al Forțelor Terestre din România și Forțele Terestre Americane staționate în Europa, USAREUR, desfășoară un exercițiu militar comun la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Poligonul Babadag în perioada 17 august – 22 octombrie 2007.

Exercițiul, Proof of Principle, are drept scop verificarea potențialului de instruire în comun a trupelor române și americane, în cadrul facilităților militare puse la dispoziție de România și este, în același timp, un bun prilej pentru a evidenția capacitatea armatei române de a planifica și desfășura acțiuni militare împreună cu aliații săi.

Peste 250 de militari români vor executa în comun cu trupele americane misiuni de cercetare, reacție la ambuscadă, patrulare, puncte de control trafic, precum și trageri reale cu armament de calibru mic.

Acest exercițiu se desfășoară în baza acordului între România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României, semnat în 2005 și ratificat de Parlamentul României în 2006.Biroul de Presă