Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purttorul de cuvnt al M.Ap.

 


Comunicat nr. 306


Ministrul aprrii n municipiul PitetiMinistrul Aprrii, Teodor Melecanu, a vizitat n cursul zilei de astzi, 24 august, uniti i instituii militare de nvmnt din municipiul Piteti.

Pe timpul documentrii la Centrul de Studii i Pstrare a Arhivei Militare Istorice din Piteti, o atenie deosebit a fost acordat soluionrii urgente a solicitrilor venite din partea cetenilor, majoritatea dintre acestea referindu-se la recunoaterea i acordarea drepturilor prevzute de lege pentru persoanele care s-au aflat n evidena unitilor subordonate Ministerului Aprrii.

n cadrul discuiilor, conducerea unitii a raportat ministrului Aprrii c exist un volum foarte mare de solicitri restante, aproximativ 20 de mii de cereri, dintre care aproape 12 mii au ca obiect recalcularea pensiilor i acordarea unor sporuri pentru personalul care a activat n structurile armatei. Aproximativ 8 mii de cereri reprezint probleme ale veteranilor de rzboi, documente care dovedesc conferirea unor distincii i decoraii.

Pentru urgentarea rezolvrii acestor cereri, ministrul Teodor Melecanu a asigurat conducerea instituiei c se vor gsi modaliti de suplimentare a numrului de personal care lucreaz la arhive i sporirea fondurilor alocate pentru activitile de fotocopiere i multiplicare solicitate, precum i pentru trecerea pe suport electronic a documentelor din fondul arhivistic.

Pe parcursul vizitei, delegaia condus de ministrul Aprrii s-a ntlnit cu personalul colii Militare de Maitri Militari i Subofieri a Forelor Terestre i colii de Aplicaie pentru Uniti de Lupt "Mihai Viteazul" i a participat la un exerciiu demonstrativ.

Conducerea ministerului a fost informat despre modul de desfurare a procesului de nvmnt i instruire a militarilor, despre condiiile de via i problemele sociale ale cursanilor i personalului didactic.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii