Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purtătorul de cuvânt al M.Ap.

 


Comunicat nr. 306


Ministrul apărării în municipiul PiteștiMinistrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a vizitat în cursul zilei de astăzi, 24 august, unități și instituții militare de învățământ din municipiul Pitești.

Pe timpul documentării la Centrul de Studii și Păstrare a Arhivei Militare Istorice din Pitești, o atenție deosebită a fost acordată soluționării urgente a solicitărilor venite din partea cetățenilor, majoritatea dintre acestea referindu-se la recunoașterea și acordarea drepturilor prevăzute de lege pentru persoanele care s-au aflat în evidența unităților subordonate Ministerului Apărării.

În cadrul discuțiilor, conducerea unității a raportat ministrului Apărării că există un volum foarte mare de solicitări restante, aproximativ 20 de mii de cereri, dintre care aproape 12 mii au ca obiect recalcularea pensiilor și acordarea unor sporuri pentru personalul care a activat în structurile armatei. Aproximativ 8 mii de cereri reprezintă probleme ale veteranilor de război, documente care dovedesc conferirea unor distincții și decorații.

Pentru urgentarea rezolvării acestor cereri, ministrul Teodor Meleșcanu a asigurat conducerea instituției că se vor găsi modalități de suplimentare a numărului de personal care lucrează la arhive și sporirea fondurilor alocate pentru activitățile de fotocopiere și multiplicare solicitate, precum și pentru trecerea pe suport electronic a documentelor din fondul arhivistic.

Pe parcursul vizitei, delegația condusă de ministrul Apărării s-a întâlnit cu personalul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre și Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul" și a participat la un exercițiu demonstrativ.

Conducerea ministerului a fost informată despre modul de desfășurare a procesului de învățământ și instruire a militarilor, despre condițiile de viață și problemele sociale ale cursanților și personalului didactic.Biroul de Presă al Ministerului Apărării