Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 327


Situația stării de sănătate a răniților din Afganistan


Toți cei patru militari implicați în evenimentul nefericit de ieri, 6 septembrie 2007, din Afganistan, au beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate la spitalul militar din Kandahar.

Comandantul plutonului, locotenentul Nicolae Grigore, are plăgi tăiate la nivelul umărului stâng și arsuri ușoare la nivelul toracelui. A fost operat de către o echipă de medici militari la spitalul din Kandahar și își va relua activitatea în teatru.

Fruntașul Alex-Octavian Zafiu a fost diagnosticat cu politraumatism, leziuni multiple ale membrelor superioare și inferioare, plăgi la nivel cervical. A fost operat iar starea lui medicală rămâne gravă dar stabilă.

Sergentul major Mircea Daniel Solomon are traumatism la gamba stângă, iar sergentul major Marius Enescu are plagă tăiată la nivelul umărului drept. În timpul nopții trecute, ei au fost transportați la spitalul militar din Kandahar unde li s-au făcut investigații amănunțite. Medicii au constatat că rănile nu sunt grave, au fost externați și își vor relua activitatea în baza militară din Qalat.

Familiile militarilor răniți au fost anunțate despre evoluția stării de sănătate a acestora și sunt permanent în legătură cu reprezentanți ai M.Ap. Starea medicală a celor patru răniți este monitorizată permanent.

În urma evenimentului petrecut ieri, 6 septembrie 2007, în provincia Zabul, a căzut la datorie sergentul major Aurel Marcu, iar alți patru militari din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, dislocat în Afganistan, au fost răniți.

Sergentul major Aurel Marcu, născut în 1976 la Găești, județul Dâmbovița, era mecanic conductor de TAB și șef echipă antiblindate. Era căsătorit și avea un copil.

Ministrul apărării, Teodor Meleșcanu, amiralul dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major General, și colegii militarilor din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” și-au exprimat profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și au transmis sincere condoleanțe familiei sergentului major Aurel Marcu.Biroul de Presă al Ministerului Apărării