Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihaela Iliescu

 


Comunicat nr. 390


Vizita efului Statului Major al Forelor Aeriene n Lituania


eful Statului Major al Forelor Aeriene, general-locotenent Constantin Croitoru, a efectuat, n zilele de 8 i 9 octombrie, o vizit de lucru n Lituania, la detaamentul romn care asigur serviciul de Poliie Aerian NATO n rile Baltice.

Cu acest prilej, generalul-lococotenent Croitoru s-a ntlnit cu comandantul Forelor Aeriene ale Lituaniei, colonelul Arturas LEITA, cu care a discutat despre modul de ndeplinire a mandatului detaamentului romn n cele trei luni de serviciu.

Comandantul Forelor Aeriene Lituaniene a apreciat modul profesionist n care militarii romni i-au ndeplinit misiunea i a fost impresionat de relaiile foarte bune pe care acetia le-au stabilit cu autoritile locale i cu societatea civil.

Forele Aeriene Romne i vor ncheia misiunea n spaiul aerian baltic la 31 octombrie a.c., cnd vor preda tafeta Forelor Aeriene Portugheze.
x x x
Misiunea principal a detaamentului „Baltica 07” a fost executarea, pentru o perioad de trei luni, a serviciului Poliie Aerian sub comand NATO, n timp de pace, ca parte integrat a aprrii aeriene colective, n scopul meninerii integritii spaiului aerian al Lituaniei, Estoniei i Letoniei.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii