Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihaela Iliescu

 


Comunicat nr. 390


Vizita șefului Statului Major al Forțelor Aeriene în Lituania


Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Constantin Croitoru, a efectuat, în zilele de 8 și 9 octombrie, o vizită de lucru în Lituania, la detașamentul român care asigură serviciul de Poliție Aeriană NATO în Țările Baltice.

Cu acest prilej, generalul-lococotenent Croitoru s-a întâlnit cu comandantul Forțelor Aeriene ale Lituaniei, colonelul Arturas LEITA, cu care a discutat despre modul de îndeplinire a mandatului detașamentului român în cele trei luni de serviciu.

Comandantul Forțelor Aeriene Lituaniene a apreciat modul profesionist în care militarii români și-au îndeplinit misiunea și a fost impresionat de relațiile foarte bune pe care aceștia le-au stabilit cu autoritățile locale și cu societatea civilă.

Forțele Aeriene Române își vor încheia misiunea în spațiul aerian baltic la 31 octombrie a.c., când vor preda ștafeta Forțelor Aeriene Portugheze.
x x x
Misiunea principală a detașamentului „Baltica 07” a fost executarea, pentru o perioadă de trei luni, a serviciului Poliție Aeriană sub comandă NATO, în timp de pace, ca parte integrată a apărării aeriene colective, în scopul menținerii integrității spațiului aerian al Lituaniei, Estoniei și Letoniei.Biroul de Presă al Ministerului Apărării